2011. március 13., vasárnap

Tojásos halkrém


Már olyan rég árválkodott egy olajos halkonzerv a jégszekrényben, gondoltam itt az ideje hogy egy finom halkrémet készítsek belőle vacsorára.
Hozzávalók: egy olajos halkonzerv, majonéz, 4 keményre főtt tojás, egy fej hagyma, só, bors, esetleg citromlé .
Először elkészítjük a majonézt: egy tojássárgájából, egy kiskanál mustárból, 1 dl olajból és egy pici sóból.
A haldarabokat kivesszük az olajból, lecsöpögtetjük és egy villával összetörjük.
Hozzáadjuk a majonézt, a 4 megreszelt főtt tojást, az apróra vágott hagymát, majd jól összekeverjük. Ha kell utólag sózzuk, borsozzuk.
A krémet pirított kenyérszeletekre kenjük, savanyú uborkával díszítjük.

4 megjegyzés:

  1. Foarte bine arata,am sa o incerc si eu.Pupp si o Duminica frumoasa!!!Hai dupa premiu,,,,

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az ilyen kencéket, nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  3. Mirela!
    Ma bucur ca iti place!

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Köszönöm, kedves vagy!

    VálaszTörlés