2014. április 5., szombat

Rebarbarás pite


     Gyönyörű bokorrá nőtte ki magát a rebarbara kertünkben. Egy csupornyi tojásfehérje is meggyűlt a jégszekrényben, ezt a kettőt próbáltam kombinálni.
      Hozzávalók: 5 tojásfehérje, 160 g cukor, 80 g olvasztott margarin, 160 g liszt, 1 sütőpor, 250 g friss rebarbara.
       A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a margarint, majd a sütőporos lisztet. A rebarbaraszárakat megmossuk, feldaraboljuk és a tésztába szórjuk. Sütőpapírral bélelt őzgerinc tepsibe töltjük, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
       Tetejét karamellben mártott rebarbarakockákkal díszítjük.

8 megjegyzés:

  1. Köszönöm,elmentem.:)
    Szegény rebarbarám tavaly új helyre.rossz helyre lett költöztetve,most keresek neki egy jó helyet.
    A belsejébe símán raktad,nem savanyú úgy? vagy éppen ez a jó? gyönyörű a süti! A karamellbe mártott rebarbara számomra teljesen új ötlet,de nagyon szép és biztosan finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, csak úgy csupaszon liszt nélkül, még nem is hámoztam meg a friss vékony rebarbaraszárakat.

      Törlés
  2. De szeretnék a kertembe egy rebarbara bokrot! Nagyon finom a sütid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kár, hogy nem laksz közelemben, adnék egy tövecskét...Örülök, hogy tetszik a süti!

      Törlés
  3. Nagyon guszta sütemény! :) Rebarbarával még nem sütöttem, kíváncsi lennék az ízére! :)

    VálaszTörlés
  4. Nálam is már használható a rebarbara nyele.
    Vicuska, legalább két bokrot ültess, ha megszeretitek, meglátod, mennyi mindenbe használható!

    VálaszTörlés
  5. Lányok! Örülök, hogy itt jártatok!

    VálaszTörlés
  6. Mindenképpen megpróbálok legalább két bokorravalót beszerezni őszig!

    VálaszTörlés