2014. június 21., szombat

Resztelt borjúmáj egres szósszal és krumplipürével

        
Megint egy szezonális recept. Az egres (pöszméte), az idén nagyon későn ért be, bizonyára a hideg időjárásnak köszönhető.
     Egres szósz
Hozzávalók: 250 g egres, egy csokor petrezselyemzöld, 2 evk. liszt, 300 ml tejszín vagy házitej, 2 evk.olaj, cukor, só.
Az egrest megtakarítjuk, megmossuk. Egy lábosban kevés vízzel, az apróra vágott petrezselyemmel meg  az olajjal puhára főzzük. Cukrozzuk, sózzuk, majd tejszínes lisztes habarással besűrítjük.
      Resztelt borjúmáj
Hozzávlók: 500 g friss borjúmáj, 3 hagyma, olaj, fűszerpaprika, majoránna, bors, só.
A májat megmossuk és felszeleteljük. Az apróra vágott  hagymát forró olajban üvegesre dinszteljük,  hozzáadjuk a májat, megszórjuk majorannával, fűszerpaprikával meg borssal és készre pirítjuk. Csak az elkészült májat sózzuk meg.

4 megjegyzés:

  1. Egres, milyen finom! Szinte már el is felejtettük gyerekkorunk csemegéjét.
    finomat készítettél és nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. De szeretem az egres szósz pikáns ízét!

    VálaszTörlés