2016. február 27., szombat

Dióba forgatott töltött kiflik

     
Ezek nem is kiflik, hanem hordócskák igaz? Dióval meg raháttal töltött köttes kifliket készültem sütni, aztán megint újítottam. Ha jól megfigyelitek a fotót, ez a süti még receptet sem igényel, annyira egyszerű:
köttestésztát gyúrunk, kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, raháttal vagy ízzel töltjük, felvert tojásfehérjébe mártjuk , aztán darált dióba forgatjuk és sütjük.
    Hozzávalók: 500 g liszt, 25 g élesztő, 150 g  olvasztott margarin, 4 evk. cukor, 1 kisk. só, 2 tojássárga, 300 ml langyos tej.
Köttes tésztát készítünk a szokásos módon. Ha duplájára kelt, kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk és tetszés szerint töltjük(raháttal vagy ízzel). Egyenként felcsavarjuk, felvert tojásfehérjébe mártjuk és darált dióba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük.  500 g rahátot, 4 tojásfehérjét és kb. 300 g darált diót használtam , 48 darab lett.

2016. február 21., vasárnap

Pillecukor krémes sütemény

          
Névnapomra szerettem volna sütni egy finom sütit. Receptjeim között keresgélve, ráakadtam a =Baboskára=, amit aztán meg is sütöttem és pont olyan finomra sikerült, mint régen, amikor gyermekeim rajongtak érte.
Hozzávalók a barna laphoz: 4 tojás, 250 g cukor, 12 evk. coca cola, 1 evk. kakaópor, 1 sütőpor, 300 g liszt.
A tojássárgákat a cukorral, a kakaóval meg a colával jól elkeverjük, majd rendre kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet és tojások kemény habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe készre sütjük. Ha kihűlt, a lapot kettészeljük és pillecukros krémmel töltjük.
Hozzávalók: 350 g cukor, 100 ml víz, 20 g zselatinpor. Még: 100 g VIVA chips
A zselatint 100 ml vízbe áztatjuk. A cukrot a deci vízzel főni tesszük, de csak addig amíg a cukor sziruppá vál(kihólyagzik). Tűzről levéve hozzáadjuk a megduzzadt zselatint, majd egy gépmixer segítségével addig kavarjuk, amíg egy fehér, nagyon tömény krémet nem kapunk. Felét az egyik lapra kenjük, megszórjuk VIVA chipsszel, reásimítjuk a maradék krémet, befedjük a második lappal és egy óra múlva már fogyasztható.

2016. február 10., szerda

Darázsfészkes csöröge

      
Húshagyókeddi csöröge egy picit megkésve. Most egy nagyon egyszerű és olcsó receptet hoztam, a formázásán is változtattam.
     Hozzávalók: 2 tojás, 200 g finom liszt, pici só. Még: 50 g porcukor, 1 narancs héja, olaj a sütéshez.
A tojásból meg a lisztből tésztát gyúrunk, fél órát jégszekrényben pihentetjük.
Onnan kivéve, a tésztát mégegyszer átgyúrjuk, lisztes deszkán kiserítjük, meghintjük porcukorral és reszelt narancshéjjal, szorosan felcsavarjuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük.
Papírtörlőre szedjük ki és miután egy picit kihűltek, porcukorral meghintve tálaljuk.

2016. február 3., szerda

Párolt disznócomb sajtos gombával, serpenyős krumplival

Hihetetlen finom ez az étel kombináció. Igaz maradékokból raktam össze, de megérte.
Párolt disznócomb
         Hozzávalók: 1kg disznóhús, 2 hagyma, 3 sárgarépa, 4 cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika, olaj.
A húst felszeleteljük, kevés forró olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, majd kevés vízzel felöntjük és pároljuk. Közben a hagymát megpucoljuk, négybevágjuk, a húshoz adjuk, ugyanúgy a sárgarépát  meg a fokhagymát is. Így együtt készre pároljuk.
Sajtos gomba
A megtakarított gombafejeket sózzuk, borsozzuk, mindegyik kalapba egy-egy kis kocka Dalia sajtot teszünk, kevés olajjal meglocsoljuk, sütőppíral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőbe 15-20 percre sülni tesszük. 
Serpenyős krumpli
A főtt burgonyát meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk, kevés zsírban, vagy olajban átpirítjuk, sózzuk és kevés fűszerpaprikát hintünk rá.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...