2012. április 30., hétfő
Almás mákos szelet
Majálisozni készültünk, s gondoltam egy olyan sütit készítsek, amit ki lehet vinni a zöldbe. Meg is sütöttem, de sajnos nem vihettük kirándulni, mert rögtön elfogyott.
Hozzávalók: 4 tojás, 10 evk. cukor, 1 tasak vanília, 4 evk. búzadara(gríz), 100 g mák, 100 g liszt, 100 ml tej, 100 ml olaj, 1 tasak sütőpor, 4 darab alma(400 g).
A mákot ledaráljuk, az almákat pedig meghántjuk és kis kockákra daraboljuk.
A 4 tojássárgát a cukorral, a vaníliával, meg az olajjal habzásig kavarjuk, hozzáadjuk a tejet is.
A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a darált mákot összevegyítjük a liszttel meg a sütőporral, majd felváltva adagoljuk a fenti masszához, a habbal együtt.
Csak a végén tesszük bele az almadarabkákat.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Nagyon guszta! Szeretem az ilyen kevert édességeket, most pont lenne is hozzá itthon minden hogy kipróbáljam de mást sütöttem már. Elraktározom a receptedet és kifogom próbálni mert nagyon finom lehet!
VálaszTörlésHú ez nagyon tetszik:) Mákrajongó vagyok, nálunk sem tartott volna sokáig:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet!! Nem csodálom, hogy azonnal elfogyott!!
VálaszTörlésNagyon fincsi, csak azért is, mert mákos. Imádom a keverteket, bármilyen gyümölccsel!:) Nálam sem tartana semeddig.:):)
VálaszTörlésEz igazán szuper süti, nem csoda, ha gyorsan elfogyott. Nálam minden gyümölcsös süti nyerő!
VálaszTörlésEgy cseppet sem csodálkozom, hogy nem jutott ki a majálisra. Én nem vagyok egy mák rajongó, de ez valahogy nagyon tetszik. Ki kellene próbálni, hátha beleszeretnék a mákba (-is) ! :))
VálaszTörlés