2012. június 18., hétfő

Sütés nélküli epres szelet

Ez a süti az ünnepi ebédünk fénypontja volt. A maga egyszerűségével, megpakolva sok-sok eperrel, mutatós tetővel nagyon kívántatta magát.
Hozzávalók:
Az alaplaphoz: 250 g keksz, 200 g sótlan mogyoró, 50 g kókuszreszelék, 200 g vaj, 4 evk. porcukor, 50 g kakaó.
A kekszet apróra törjük, a mogyorót ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk .
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát kézzel a tepsi aljára simítjuk, aztán egy órára jégszekrénybe tesszük.
 A krémhez: 300 g mascarpone, 300 ml tejszín, 150 g porcukor, 10 g zselatin, 400 g eper.
A zselatint beáztatjuk, a mascarponet a cukorral habosra kavarjuk, a tejszínt pedig kemény habbá verjük.
A sajtkrémet szépen összedolgozzuk a tejszínhabbal, majd óvatosan hozzákavarjuk a megmelegített zselatint is. Ezt a krémet rátöljük a kekszes alapra, majd megszórjuk gazdagon megmosott, négybevágott eperdarabkákkal.
 A süti tetejét keksszel és eperdarabkákkal {300 g}díszítjük. Tálalásig jéjszekrényben tartjuk.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós és finom sütemény! Most jól jönne nekem is egy kicsike belőle!:-)

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik a mogyorós alappal és a mascarponés krémmel, meg persze az eperrel! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon finom lehet, és guszta is nagyon! :)

    VálaszTörlés
  4. Ce frumoos ai decorat,yamiiiiiiiiiiiii

    VálaszTörlés
  5. Nálam, ha eper..., akkor mindent visz :)

    VálaszTörlés
  6. Jöhet így, ahogy van. Tényleg nagyon kívánatos és guszta.

    VálaszTörlés
  7. A maga egyszerűségével? Hisz ez csodás kinézetre is és ízre is remek lehetett! Nagyon megkóstoltam volna!

    VálaszTörlés
  8. Lányok!
    Örvendek, hogy mindenkinek tetszett a süti!!!

    VálaszTörlés