2025. február 20., csütörtök
Juhgulyás pastramával
Ha nagyon megkívánom a juhhúst mindig ezt választom. A Lidl ből szerzem be (250 g csomagolásban) ezt a finom sózott,pácolt, szárított enyhén füstölt színhúst, aminek a neve románul: pastrama. Nyárson szokták megsütni, de gulyásnak is nagyon finom.
Előre megjegyzem, hogy ez egy 2 személyre szóló recept!
Hozzávalók: 250 g pastrama(juhhús), 2 fej hagyma, fél kaliforniai paprika, só, bors, fűszerpaprika,kevés olaj, és a végén 3 nagyobb krumpli.
A húst kockákra vágtam, kevés olajon picit elősütöttem( amíg színt váltott), rátettem az apróra vágott hagymát, majd a paprikát, együtt megdinszteltem, fűszereztem, vízzel felöntöttem és félpuhára főztem. A végén hozzáadtam a burgonyát és készre főztem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehetett, néha én is szoktam venni bárányhúst, de nagyon ritkán és már nagyon rég....
VálaszTörlésÉn is hasonló képen csinálom a pörköltféléket, csak egy paradicsomot is teszek bele, és olaj helyett zsírt, mert nagyrészt zsírral főzők......
Csak mi az öregek kedveljük a juh húst, a gyermekek nem. Így csak ritkán készítem, amikor megkivanom. Köszönöm Katalin, hogy benéztél!
Törlés