2025. február 9., vasárnap

Marmaládéval töltött kiflik

Óriás kifliket sütöttem a tegnap, amiket marmaládéval töltöttem. Aki nem tudná, annak elárulom, hogy ez egy keményebb állagú vegyesíz, a Pennyből szoktam vásárolni, mi nagyon szeretjük, még a vékonypalacsintára is ezt kenjük. Hozzávalók: 25 g friss élesztő, 1 evk. cukor, 100 ml langyos tej, 2 evk. liszt. Még: 600 g finom liszt, 2 egész tojás, 3 evk. cukor, 1 kisk. só, 4 ek. olaj, 250 ml langyos tej. Cukros, langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meghintjük és dolgozni hagyjuk. Addig megszitáljuk a lisztet, a tejben feloldjuk a cukrot, a sót, elkavarjuk a tojásokat is és az egészet a lisztre töltjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is és kézzel, vagy géppel a tésztát megdagasztjuk. A végén hozzáadjuk az olajat is és jól kidolgozzuk. Letakarjuk, duplájára kelesztjük. Ha megkelt kinyújtjuk, háromszögeket vágunk , mindegyikre egy-egy evőkanálnyi ízt teszünk, óvatosan feltekerjük, felvert tojással lekenjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben szép mosolygósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...