2017. július 12., szerda
Boros hagymaszószos disznómáj
Nem titok, hogy mi nagyon, de nagyon szeretjük a májat. Gyakran is készítem, hisz gyorsan elkészül, finom és tápláló.
Hozzávalók: 500 g friss disznómáj, 2 hagyma, 200 ml bor, 1 evk. liszt, só, bors, fűszerpaprika, szárított rozmaring, kevés olaj.
A májat megmossuk és tenyérnyi nagyságú szeletekre vágjuk.
A hagymát megtakarítjuk és apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, rátesszük a májat, borsozzuk, mindkét felét megpirítjuk, megszórjuk száraz rozmaringgal, felöntjük vízzel és puhára pároljuk. A szeleteket egy tányérra kiszedjük, a visszamaradt párolt hagymát megszórjuk liszttel, sózzuk, fűszerpaprikázzuk, hozzátöltjük a bort és jól besűrítjük. A végén visszatesszük a májat a mártásba, átmelegítjük és azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon finom lehet, ízletes és különleges!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Katalin drága! Köszönöm, hogy benéztél!
VálaszTörlés