2017. július 24., hétfő

Fanta torta

       
Múlt szombaton megint ünnepeltünk. A férjecském a 60. szülinapját töltötte. Erre a jeles napra egy finom fantás-túros tortát készítettünk, nagyon finooom volt!
   Hozzávalók(a 27cm-es tortaformához):
A barna piskótalaphoz: 6 tojás, 6 evk. cukor, 2 evk. kakaó, 1 evk. darált kávé, 100 ml olaj, 3 evk. liszt, fél tasak sütőpor.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük , cseppenként hozzátöltjük az olajat, aztán az átszitált kakaóport, a kávét, a sütőporos lisztet, majd a végén a kemény tojáshabot. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk,tűpróbáig sütjük.
A krémhez: 500 g friss tehéntúró, 250 g porcukor, 250 g vaj, 1 citrom héja, 1 narancseszenc.
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk és a kihűlt piskótalapra pakoljuk.
Tetejére : 3 tasak vaníliaízű pudingpor, 1 l fanta üdítő, 3 evk. cukor.
A pudingport és a cukrot a hideg üdítőben elkavarjuk, majd tűzre téve hirtelen besűrítjük. Ha már langyosra hűlt, a túrós krémre töltjük és pár órát jégszekrényben tároljuk.

4 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot kívánok a férjednek, Isten éltesse sokáig! Nagyon finom tortát kapott!
    Még nem is láttalak ilyen "közelről" benneteket, nagyon szimpatikus pár vagytok :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szepen koszonjuk a jokivansagot Katalin draga! Mindig ertekeltem azokat a gasztrobloggereket akik mertek es merik vallalni az arcukat , azaz nem bujnak el a vilag elol.
    puszi.

    VálaszTörlés
  3. Utólag is boldog szülinapot kívánok Férjednek, éljetek még sokáig együtt jó egészségben, szeretetben, megértésben! A torta csodás, nemcsak külsőre, de isteni finom is, ismerjük, Anyukám szokott ilyen sütit sütni és imádja az egész család.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonjuk szepen Maria draga a szep szavakat, kedves vagy!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...