2010. november 24., szerda

Zabpelyhes puszedlik



Ezeket a finom puszedliket a krumplitorta után készítettem, egy szombati napon, szegénykék nem érték meg a vasárnapot, mind elfogyott.
Hozzávalók: 400 g zabpehely, 3 egész tojás, 200 g margarin, 150 g cukor, 2 tasak pudingpor, 4 evk. liszt, 1 tasak sütőpor, szőlő és dió (a díszítéshez).
A zabpelyhet világosbarnára pirítjuk, majd kihűtjük.
Egy tálban habosra kavarjuk a 3 tojássárgát, a cukrot és a margarint, beletesszük a zabpelyhet, majd hozzáadjuk óvatosan a tojásfehérjék kemény habját.
A masszát kettéosztjuk, az egyikhez egy kakaós pudingport vegyítünk, a másikhoz pedig eprest.
Mindegyik masszába még 2-2 kanál lisztet, egy-egy fél tasak sütőport is teszünk.
Kis golyócskákat formálunk, mindegyiket kidíszítjük, a barnákat dióval, az epreseket szőlővel. 180 fokos sütőben, 12 perc alatt készre sütjük.

6 megjegyzés:

  1. Cred ca sunt tare buna,oricum arata super,nu am facut niciodata cu fulgi,trebuie as incerc.te pup si o seara frumoasa!!

    VálaszTörlés
  2. Mirela!

    Nu fac des , dar ne place...

    VálaszTörlés
  3. Edó!

    Olyan finomra sikerültek,hogy még az este eltüntettük!

    VálaszTörlés
  4. Bianka!
    Köszönöm!
    Gondolom a pudingok adták azt a finom különleges aromát...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...