2010. november 24., szerda
Zabpelyhes puszedlik
Ezeket a finom puszedliket a krumplitorta után készítettem, egy szombati napon, szegénykék nem érték meg a vasárnapot, mind elfogyott.
Hozzávalók: 400 g zabpehely, 3 egész tojás, 200 g margarin, 150 g cukor, 2 tasak pudingpor, 4 evk. liszt, 1 tasak sütőpor, szőlő és dió (a díszítéshez).
A zabpelyhet világosbarnára pirítjuk, majd kihűtjük.
Egy tálban habosra kavarjuk a 3 tojássárgát, a cukrot és a margarint, beletesszük a zabpelyhet, majd hozzáadjuk óvatosan a tojásfehérjék kemény habját.
A masszát kettéosztjuk, az egyikhez egy kakaós pudingport vegyítünk, a másikhoz pedig eprest.
Mindegyik masszába még 2-2 kanál lisztet, egy-egy fél tasak sütőport is teszünk.
Kis golyócskákat formálunk, mindegyiket kidíszítjük, a barnákat dióval, az epreseket szőlővel. 180 fokos sütőben, 12 perc alatt készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Cred ca sunt tare buna,oricum arata super,nu am facut niciodata cu fulgi,trebuie as incerc.te pup si o seara frumoasa!!
VálaszTörlésJuci,ez nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésNagyon finomak lehetnek
VálaszTörlésMirela!
VálaszTörlésNu fac des , dar ne place...
Edó!
VálaszTörlésOlyan finomra sikerültek,hogy még az este eltüntettük!
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!
Gondolom a pudingok adták azt a finom különleges aromát...