2010. november 2., kedd
Gyermekkenyér
Már rég kinéztem a Dédi receptes füzetéből ezt a sütit.
A Drágám meg is könnyezte amikor megkostolta, rögtön ráismert Emma mama finom sütijére.
Ezt akkor készítette, amikor kevés volt a lisztje, nem volt sok tojás a háznál, de egy kis tej meg olaj és gyümölcsíz csak akadt.
Mondom, ez a süti egy kissé tömöttebb, laktatós, egyszóval gyermekkenyér.
Hozzávalók: 3 egész tojás, 1 boros pohár cukor, 1 bpohár olaj, 1 bpohár tej, 1 evk. finom lekvár, 1 kiskanál fahéj, fél sütőpor, liszt amennyit felvesz, hogy jó szotyogós legyen.
A fentieket a mixer segítségével jól összedolgozzuk, vigyázva a liszt mennyiségére.
Tepsibe téve megszórhatjuk szőlővel, de tehetünk bele diót is.
180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
trimite si la mine o bucatica,,,
VálaszTörlésKönnyű a sütés, ha nincs "miből."
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlésMirela!
VálaszTörlésCu mare placere!
Ivan!
VálaszTörlésIgazad van...
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm, kedves vagy!
Te Juci ????? mintha csak a nagyanyám régi receptjei jönnének elő azzal a változattal, hogy nyáron meggyet, ősszel szőlőt rakott bele. Na jó lesz elgondolkodni azon, hogy megsüssem. Köszi az emlékeztetőt.
VálaszTörlésViki! Szeretem a régi recepteket is elővenni, nem másért csak el ne felejtsem....És megmaradjanak a lányomnak ...
VálaszTörlés