2010. november 20., szombat
Töltött zsemle
Hozzávalók: 4 db nagyobbacska zsemle, szalámi, paprika, 4 tojás, 4 db kockasajt, 1 dl tej, 1 kis hagyma, só, bors.
A zsemlék tetejét levágjuk, és félretesszük, majd a belsejét kikaparjuk, és egy nagyobb tálba szórjuk. Mindegyik zsemlének belsejét egy kis tejjel meglocsoljuk. A szalámit apró kockákra vágjuk, és a zsemléhez adjuk a tojással együtt. Sózzuk, borsózzuk. Összekeverjük. A sajtot és paprikát kockára vágjuk, a hagymát megdinszteljük és úgy adjuk hozzá a már összekevert töltelékhez. Alaposan összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Beletöltjük a zsemlékbe a masszát. Ráhelyezzük őket egy sütőlemezre. A kalapjukat rátesszük, és vékonyan megkenjük olajjal. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Figyeljünk oda, hogy ne égjen meg!
Egy nagyon finom vacsora!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
yumi,,,,,ce bunatate,perfect pentru micul dejun,,,,pupici si o zi frumoasa!
VálaszTörlésJuci,megláttam a zsemléidet és nagyon megéheztem:)Nagyon guszta!
VálaszTörlésIsteni remek finomság
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésFoarte gustoase painicile!
VálaszTörlésPremii de noiembrie te asteapta la noi pe blog.
Liana&Janet
Mirela!
VálaszTörlésMa bucur ca iti place!
Edó!
VálaszTörlésA fiam hozta az egyetemi büféből a szemléket, azért olyan nagyok...
Bianka!
VálaszTörlésBizony, ízlett mindenkinek!
Egycsipet!
VálaszTörlésMegéri, finom vacsora!
Lano10!
VálaszTörlésMultumesc, esti tare draguta!