Hozzávalók: 500 g friss saláta, egy csokor friss kapor, 1 hagyma, 5 evk. vörös lencse, 1 vegetakocka, 2 evk. liszt, 2 evk. olaj, ecet, fűszerpaprika, cukor, só.
A salátát megpucoljuk, több vízben átmossuk, apróbb darabokra tépkedjük. Előszőr egy világos rántást készítünk, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a hagymát(egészben), a megmosott, összekötözött friss kaprot, a vegetakockát, sózzuk és főni hagyjuk. Addig a lencsét is megpucoljuk, átmossuk majd a leveshez adjuk. Amikor már félpuha a lencse, a salátát is beletehetjük a levesbe. Ízesítjük: ecettel cukorral és készre főzzük.
Tálaláskor pirított császárszalonnával szórjuk meg. Friss zöldhagymával meg tejföllel az igazi, kinek- kinek ízlése szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése