Hozzávalók: 8 tojás, 100 g cukor, 100 g méz, 100 ml olaj, 100 ml tej, 50 g búzadara, 50 g kakaó, 150 g liszt, 1 sütőpor.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojássárgákat a mézzel, a cukorral, a tejjel meg az olajjal jól elkavarjuk.Hozzáadagoljuk a búzadarát meg a kakaót, majd felváltva a tojáshabot és a sütőporos lisztet. Ezt a masszát kettéosztjuk és egyenként megsütjük( sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon).Kihűtjük.
Krém: 300 ml tejszín, 2 evk. méz, 300 g sűrített tej, 10 g zselatin.
A zselatint kevés vízben beáztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A sűrített tejet a mézzel jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a végén a mikróban felmelegített zselatint. Ezzel a krémmel töltjük be a süteményt. Jégszekrénybe tesszük és csak másnap vágjuk fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése