2013. május 30., csütörtök

Labodás saláta leves


       Amíg a saláta szezon tart, minden héten főzök saláta levest. Nem szoktam sem rántottát, sem szalonnát beletenni, mert mi mindig pörkölttel vagy túrós puliszkával esszük. Most egy csokor kerti labodával bolondítottam meg, meg is volt a kritika evés előtt: mindenki megcsodálta a puncs színű levest és nem igazán akartak enni belőle. Aztán két kanál után rájöttek, hogy ehető, nem rossz, az ízével semmi baj nincs, csak a színével.
        Hozzávalók: 500 g saláta, 4-5 szál kerti vörös laboda, egy csokor kapor, 10 cikk fokhagyma, 2 evk. olaj, 1 evk. liszt, 1 tojássárga, tejföl, ecet, cukor, só.
        Először felteszünk 2 l vizet főni, amibe beletesszük az olajat, a fokhagymát meg az összekötött csokor  kaprot. A salátát megválasztjuk, több vízben megmossuk, apróbbra tépjük, ugyanúgy a labodát is. Mielőtt a készülő levesbe tennénk, mindkét zöldséget leforrázzuk, leszűrjük. Ha egyet forrt a leves mehet bele a lisztes ereszték is. Tetszés szerint ízesítjük: só, ecet, pici cukor. A  kész levest tojássárgás tejföllel behabarjuk.

3 megjegyzés:

  1. Ejj, ejj ezek az előítéletek az újjal:) Pedig olyan szép:) Az én apum biztos meg sem kóstólta volna a színe miatt, amilyen maradi ú is a kaják terén:)
    Pedig pont olyan finom lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Una novedosa sopa con lechugas siempre la he comido cruda en ensaladas,lo haré seguro debe ser exquisita,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  3. Cred ca-i foarte buna ciorba de loboda, eu nu am facut niciodata...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...