2013. május 21., kedd

Réteslapos epres torta


      Megint egy rusztikus tortaköltemény. A fiam kérését követve mindent teljesítettem: tejszínhabos, epres és leveles tésztás. Mi kell ennél több? Kistányér, kiskanál meg egy boldog család!!!!
Drága fiam: BOLDOG SZÜLINAPOOOT!
     Hozzávalók: 2x 500 g-os réteslap, 1 kg eper, 250 g cukor, 500 ml tejszín, 1 tasak vanilíaízű pudingpor, 400 ml tej, 10 g zselatinpor, 4 evk. eper lekvár, egy piskótalap (3 tojás, 175 g cukor, 175 ml tej, 175 ml olaj, 300 g liszt, 1 sütőpor), a sziruphoz : 100 ml víz, 3 evk. cukor.
   Először a megsütjük a piskótát a fenti hozzávalókból. Kihűtjük. Megfőzzük a pudingot ( tej, cukor, pudingpor), kihűtjük. A zselatinra vizet töltünk, duzzadni hagyjuk. A tejszínt felverjük, felhasználásig jégszekrénybe tesszük. Megfőzzük a szirupot is, amivel a piskótát fogjuk meglocsolni. A réteslapokat szobahőmérsékleten kifagyasztjuk, a kerek tortaformával kört rajzolunk, késsel kivágjuk, előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. A második réteslap kört szeletekre vágjuk és úgy sütjük. Míg sül a tészta az epret megmossuk és feldaraboljuk.
    Elkészítjük az első krémet: összevegyítjük a pudingot a 300 ml tejszínhabbal, a feldarabolt eperrel, a beáztatott, majd 10 másodpercre felmelegített zselatinnal. Kettéosztjuk.
      A második krém: összekeverjük az eperlekvárt 100 ml tejszínhabbal.
     A torta összeállítása: első a rétes lap, rá az első krém fele, következik a piskóta fele, amit meglocsolunk egy kevés sziruppal, rá a második krém, befedjük a piskótalap második felével. Ezt is egy picit meglocsoljuk sziruppal, erre jön az első krém második fele. Tetejére ráhelyezzük a rétestészta szeleteket. Tejszínrózsával, eperrel meg mentalevéllel díszítjük.


9 megjegyzés:

  1. Isteni a torta meg te is, hogy így kitalálod:) Isten éltesse a fiadat:)

    VálaszTörlés
  2. Woauuu,cat de bine arata!!!!pup!!

    VálaszTörlés
  3. Ez a torta valami csuda!!! Micsoda ötlet. Piskótás is meg réteslapos is, és a cikkekre vágott, úgy kisütött teteje. Többször megnéztem, és csak csodáltam. Micsoda ötlete volt a Fiadnak, és micsoda Anyukája van, aki véghezvitte a gondolatot :)!! Gratulálok! Neked, hogy ilyen ügyes vagy, Fiadnak a szülinapjához és az ötletéhez :)!!

    VálaszTörlés
  4. Hű, micsoda remek tortát rittyentettél, Juci!
    Nagyon jól néz ki, és még milyen finom lehetett!
    Isten éltesse a fiadat sokáig!

    VálaszTörlés
  5. Boldog születésnapot a fiadnak! A tortád meg mennyei lett :)

    VálaszTörlés
  6. Az "építész" én voltam. Nem vettem észre, hogy a Férjem fiókja volt bejelentkezve, amikor a bejegyzést írtam.

    VálaszTörlés
  7. Mindenkinek köszönöm a szép szavakat, nagyon kedvesek vagytok!

    VálaszTörlés
  8. Isten éltesse a fiadat!!!!!
    Csodás a torta! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...