A lestyánról már írtam korábbi bejegyzéseimben, a tavaszi levesek egyik fontos illatos ízesítője.
Hozzávalók: 500 g csirkemell, 500 g fagyasztott zöldségkeverék (zöldpaszuly, borsó, murok, paprika, karfiol, stb), 1 hagyma, 1 csokor friss lestyán, 1 evk. liszt, tejföl, 1 tojássárga, kevés citromsó, só.
A csirkemellet felaprítjuk és az egész hagymával főni tesszük. 15 perc után hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, sózzuk. Továbbá hozzáadjuk az apróra vágott friss lestyánt, feleresztjük a liszttel, ízesítjük egy pici citromsóval, majd a végén, tűzről levéve, a levest tojássárgás tejföllel behabarjuk.
Én is szeretem a lestyánt, levesbe, húshoz..., de szabadban a grillezést, pikniket is :)
VálaszTörlésOlyan jó olvasni, mindig találkozom itt általam nem ismert kifejezésekkel, szavakkal, receptekkel, az meg külön jó, hogy őszintén írod mindezt. Én is utálok a kemény földön ücsörögni. :-)
VálaszTörlésAzt szeretem, hogy a receptjeidet nem kacifántosan írod le, és közérthető ! Köszi !
VálaszTörlésMititei - teljesen felkészültem Belőled!
VálaszTörlés:) :) :)
Nyáron ki fogjuk próbálni!
Nagyon jól hangzik ez a csorba, kipróbálós lesz nálunk is! :)
VálaszTörlésIsteni, én is most a héten ettem csorbát szülinapi ebéden:)
VálaszTörlésHú, én szeretek akár a földön a zöldben is ülni ilyenkor, de a bömbölő zene a természetben engem is kihoz a sodromból, aki az erdőbe megy az hagyja otthon a hangfalakat, hallgassa a természet zenéjét.
Lestyánt nem szoktam használni, biztosan nagyon finom fűszernövény.:-)) A telken szoktunk piknikezni, tárcsán sütögetünk!:-))
VálaszTörlésKöszönöm, hogy itt jártatok!!!
VálaszTörlés