2013. május 4., szombat

Lestyános tavaszi csorba





       Két nap szünet után egy finom csorbát készítettem. Nem, nem majálisoztunk kint a zöldben, de a miccset meg a flekkent csak megsütöttük, ha nem is parázson, hanem olajban. Tudja a fene, nem vagyok híve a kinti sütögetéseknek. Úgy érzem, hogy nem túl higiénikus a szabadban hússal bánni, aztán nem is esik jól azok elfogyaztása. Amellett, hogy nem tudok sokat földön ülni, nem szeretem, ha zaj van körülöttem, főleg ha zene bömböl a szabadban, egyszóval irtózom az ilyen piknikkezésektől.

         A lestyánról már írtam korábbi bejegyzéseimben, a tavaszi levesek egyik fontos illatos ízesítője.
        Hozzávalók: 500 g csirkemell, 500 g fagyasztott zöldségkeverék (zöldpaszuly, borsó, murok, paprika, karfiol, stb), 1 hagyma, 1 csokor friss lestyán, 1 evk. liszt, tejföl, 1 tojássárga, kevés citromsó, só.
      A csirkemellet felaprítjuk és az egész hagymával főni tesszük. 15 perc után hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, sózzuk. Továbbá hozzáadjuk az apróra vágott friss lestyánt, feleresztjük a liszttel, ízesítjük egy pici citromsóval, majd a végén, tűzről levéve, a levest tojássárgás tejföllel behabarjuk.                       

8 megjegyzés:

  1. Én is szeretem a lestyánt, levesbe, húshoz..., de szabadban a grillezést, pikniket is :)

    VálaszTörlés
  2. Olyan jó olvasni, mindig találkozom itt általam nem ismert kifejezésekkel, szavakkal, receptekkel, az meg külön jó, hogy őszintén írod mindezt. Én is utálok a kemény földön ücsörögni. :-)

    VálaszTörlés
  3. Azt szeretem, hogy a receptjeidet nem kacifántosan írod le, és közérthető ! Köszi !

    VálaszTörlés
  4. Mititei - teljesen felkészültem Belőled!
    :) :) :)
    Nyáron ki fogjuk próbálni!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól hangzik ez a csorba, kipróbálós lesz nálunk is! :)

    VálaszTörlés
  6. Isteni, én is most a héten ettem csorbát szülinapi ebéden:)
    Hú, én szeretek akár a földön a zöldben is ülni ilyenkor, de a bömbölő zene a természetben engem is kihoz a sodromból, aki az erdőbe megy az hagyja otthon a hangfalakat, hallgassa a természet zenéjét.

    VálaszTörlés
  7. Lestyánt nem szoktam használni, biztosan nagyon finom fűszernövény.:-)) A telken szoktunk piknikezni, tárcsán sütögetünk!:-))

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm, hogy itt jártatok!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...