2013. április 27., szombat

Almás gombóc


          Csülkös bableves volt a tegnapi ebéd. A fiúk szilvás gombócot rendeltek másodiknak, de a kamrapolcon csak egy szilvás befőtt árválkodott. Aztán gondoltam vékonypalacsintára váltok, de a jégszekrényben levő tej is kevésnek bizonyult. Elő a Dédike füzetét! Így akadtam erre a csodálatos receptre. Próbáljátok ki ti is, megéri!
          Hozzávalók (4 személyre): 1 kg alma, 3 tojás, 200 g búzadara, 200 ml tej, 2 evk. cukor, 2 evk. zsemlemorzsa, 100 g olvasztott margarin, kevés liszt, pici só.
          Az almákat meghámozzuk, négybevágjuk, majd kockacukor nagyságúra felaprítjuk. A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal meg a tejjel jól elkavarjuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a búzadarát, a késhegynyi sót és az almát. A végén annyi lisztet adunk hozzá, hogy gombócokat tudjunk formálni. Nem baj ha a tésztánk még ragad, gombócformálás közben lisztezzük meg a tenyerünket! Az így elkészített gombócokat 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Forrásban levő sós vízben 8 percig főzzük, majd vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk
         Tálaláskor cukorral meg örölt fahéjjal szórjuk be. Ebből az adagból 18 darab lett.

8 megjegyzés:

  1. Szeretem a gombócot ilyet még nem csináltam de nagyon tetszik a recepted, finom lehet! Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Finom ebédetek lehetett! Bár én még nem ettem ilyet, de a képeket nézve nagyon ínycsiklandóak!

    VálaszTörlés
  3. Ez is nagyon finom lehet, nagyon szeretem a régi egyszerű ételeket! Köszönöm.

    Juci drága nézz be hozzám, vár Rád egy meglepetés :)

    VálaszTörlés
  4. Ó, de jó régi recept! Imádom az ilyeneket:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól hangzik, még én sem ettem ilyet. Kipróbálandó recept, dédi régi receptje, csakis jó lehet:)

    VálaszTörlés
  6. Jól is néz ki és jól is hangzik a recept, kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
  7. Szerintem próbáljátok ki mert finoom!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...