Ki ne ismerné a mézes szeletet, ha nem is ezt a diósat, akkor a hagyományost. Gyermekkoromban nagyi sokszor sütötte, finom savanykás ízzel töltötte, nagyon szerettük. Ugyanígy a gyerekeim is rajongnak érte, főleg a lányom nagy kedvence. Most a diós változatát mutatom be.
Csak annyiban tér el a hagyományostól, hogy a tésztájába pirított darált dió is kerül, ami aztán a grízes krémmel meg a málna ízzel remekül passzol.
Hozzávalók: 100 g méz, 100 g porcukor, 100 g darált dió, 300 g liszt, 2 tojás, 1/2 kisk. szódapor.
A fenti hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, négy részre osztjuk, majd egy órát jégszekrényben pihentetjük. Négy világos színű lapot sütünk a tepsi háton.
Krém: 400 ml tej, 4 evk. búzadara, 200 g cukor, 200 g vaj.
A tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belefőzzük a búzadarát. Amikor még langyos, hozzákavarjuk a kockákra vágott vajat is. Ezzel a krémmel meg málnaízzel töltjük be a lapokat.
De szép szeletek! :) Ezzel a diós tésztával nem ismertem, de így még finomabb lehet! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, és mutatós szép szeletek!
VálaszTörlésTényleg csodás, megkóstolnám szívesen!
VálaszTörlésKöszönöm Lányok örülök, hogy tetszett a recept!
VálaszTörlésEz is nagyon finom lehet! (Talán én is ettem ilyent réges-rég, de lekvár nélkül)
VálaszTörlés