Ez az egyik kedvenc húsnélküli levesünk. Ha késésben vagyok az ebéddel, mindig ezt választom (félórát sem vesz igénybe).
Hozzávalók: 500 g krumpli, 2 darab babérlevél, 1 hagyma, 1 vegetakocka, 1 dl tejszín, citromlé, só.
Rá: pirított kenyérkockák, pár csepp olívaolaj.
A krumplikat megtakarítjuk, felkockázzuk, majd a babérlevéllel, a vegetakockával meg a hagymával együtt főni tesszük. Ha a krumpli megpuhult, kivesszük a hagymát meg a babérleveleket és turmixgéppel pépesítjük. A burgonyapépet tovább hígítjuk tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, kevés citromlével savanyítjuk (esetleg ecettel) és összeforraljuk.
Tálaláskor olívaolajjal meglocsolt pirított kenyérkockákat adunk.
Egyszerűsége ellenére nagyon finom leves lehet a babérleveles ízesítéssel! :)
VálaszTörlésA kedvenc krumplilevesem nekem is babérlevéllel készül, csak nem pürésítem, de egyszer így is ki kell próbálnom:)
VálaszTörlésImádjuk mi is a leveseket :) a burgonyakrémleves nálunk is nagy kedvenc
VálaszTörlésA legnagyobb favoritom a krumpli-bármit és bármennyit képes vagyok enni belőle-guszta a leveskéd!
VálaszTörlésSzeretjük a krumpli levest, kicsit másképp készítem, de mindig babérlevéllel, ki fogom próbálni ezt a receptet is.
VálaszTörlésLányok! Örülök, hogy mindenkinek tetszett a recept!
VálaszTörlés