2013. május 27., hétfő

Lucskos káposzta főtt, füstölt császár szalonnával


        Már nagyon rég felfedeztem, hogy milyen finom a káposzta leves főtt, füstölt császár szalonnával. Így már bátran ehetek én is belőle, nem fáj tőle az epém. A hentestől a készen megfőtt füstölt kaisert szoktam venni, ahányszor csak megkívánjuk.
         Hozzávalók: 300 g főtt, füstölt császár szalonna, 1 és 1/2 kg friss káposzta, 1 hagyma, 2 evk. olaj, pár szál friss kapor meg csombor, 1 vegetakocka, 1 evk. liszt, 1 tojássárga, tejföl, ecet, cukor, só.
         A császárszalonnát csap alatt leöblintjük, tetszés szerint feldaraboljuk (egyben is hagyhatjuk), majd az egész hagymával, a 2 evk. olajjal meg a vegetakockával főni tesszük. Ezután adjuk a leveshez a cikkekre vágott káposztát, a megmosott és cérnával összekötött kaprot meg csombordot. Ha a káposzta már összeesett, feleresztjük a levest lisztes eresztékkel, sóval, cukorral meg ecettel ízesítjük. Tűzről levéve a levest tojássárgás tejföllel behabarjuk. Friss zöldhagymával kínáljuk.

4 megjegyzés:

  1. Anyu is szokta így készíteni:) Nagyíon finom, s guszta nálad a fotón. Ti esztek hagymát is vele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igeen, de csak tavasszal, amikor van bőven zöldhagyma.

      Törlés
  2. Imádom a lucskos káposztát, igaz mi paradicsomosan készítjük. Ezt is imádnám:) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki, de nem egy diétás fogás :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...