Végre eljött a cukros saláta szezonja. Olyan főételt kellett kitalálnom, ami passzol hozzá. A babfőzelékről csak annyit, hogy ez is babérlevéllel készül és sohasem készítem konzervből.
Hozzávalók: 300 g száraz fehér bab, 2 hagyma, 2 babérlevél, 1 evk. liszt, só, bors, őrőlt piros paprika, 50 ml olaj.
A babot előző este beáztatjuk, másnap főzés előtt többször átmossuk, majd hideg vízzel főni tesszük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, fűszerezzük (piros paprika, só, bors, babérlevél), hozzáadjuk a megfőtt babot (a levét is) és így együtt jól összefőzzük, míg besűrűsödik. Feltétként kakastaréjos sült szalonnát adunk, vagy kolbászt, vagy mindkettőt. :)
Weekend minunat iti doresc!
VálaszTörlésColtisor de Rai
Nagyon finom ebédetek volt, guszta! Egészségetekre!
VálaszTörlésJaj, de ínycsiklandóan néz ki. Most úgy bevágnám!
VálaszTörlésÉn azért néha használok babkonzervet (natúr, sima dunsztoltat), hiába, a az elfoglaltság és a szükség törvényt is bont. De amikor paszulyt főzök, olyankor mindig többet szoktam megfőzni, és úgy teszem el a fagyasztóba, hogy más alkalmakkor legyen.
Nagyon guszta így minden együtt a tányérban!
VálaszTörlésMilyen nagy kedvencem a bab!
VálaszTörlésÉs a szalonna!
Na és a kolbász!
:D :D :D
jó érzés magyaros ételekről olvasni,még ha nem diétás is.
VálaszTörlés