2013. május 11., szombat

Babérleveles babfőzelék sült szalonnával meg kolbásszal

       
     Végre eljött a cukros saláta szezonja. Olyan főételt kellett kitalálnom, ami passzol hozzá. A babfőzelékről csak annyit, hogy ez is babérlevéllel készül és sohasem készítem konzervből.
     Hozzávalók: 300 g száraz fehér bab, 2 hagyma, 2 babérlevél, 1 evk. liszt, só, bors, őrőlt piros paprika, 50 ml olaj.
      A babot előző este beáztatjuk, másnap főzés előtt többször átmossuk, majd hideg vízzel főni tesszük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, fűszerezzük (piros paprika, só, bors, babérlevél), hozzáadjuk a megfőtt babot (a levét is) és így együtt jól összefőzzük, míg besűrűsödik. Feltétként kakastaréjos sült szalonnát adunk, vagy kolbászt, vagy mindkettőt. :)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ebédetek volt, guszta! Egészségetekre!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de ínycsiklandóan néz ki. Most úgy bevágnám!
    Én azért néha használok babkonzervet (natúr, sima dunsztoltat), hiába, a az elfoglaltság és a szükség törvényt is bont. De amikor paszulyt főzök, olyankor mindig többet szoktam megfőzni, és úgy teszem el a fagyasztóba, hogy más alkalmakkor legyen.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta így minden együtt a tányérban!

    VálaszTörlés
  4. Milyen nagy kedvencem a bab!
    És a szalonna!
    Na és a kolbász!
    :D :D :D

    VálaszTörlés
  5. jó érzés magyaros ételekről olvasni,még ha nem diétás is.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...