2013. június 2., vasárnap

Rebarbarás Dunahullám

  
      Ez a süti amilyen rút, éppen olyan finom, mondták a fiúk repetára várva. Ami igaz igaz,  mi lányok sem álltunk ki a sorból. :)
      Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 175 g cukor, 175 ml olaj, 175 ml tej, 350 g liszt, 2 evk.  kakaó, 1 tasak sütőpor, 500 g nyers rebarbara.
     1. krém: 400 ml tej, 200 g cukor, 1 tasak puncsízű pudingpor(vagy eper), 200 g vaj(vagy margarin)
     2. krém: 250 ml tejszín.
     Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, a tejjel, meg az olajjal. Rendre hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
2/3 -át tepsibe tültjük, majd a megmaradt masszához kakaót szitálunk. Rákanalazzuk a sárga részre, majd kirakjuk apróra vágott nyers rebarbarával. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
      Megfőzzük a pudingot a cukorral együtt, kihűtjük. Amikor még langyos, hozzákavarjuk a kockára vágott vajat is.A tejszínt kemény habbá verjük.
       Összeállítás: A kihűlt tésztára először a pudingos krémet kenjük, erre jön a tejszínhab, majd rá a színes kókuszreszelék.

9 megjegyzés:

  1. Nem csúnya ez, Juci kedves, nagyon nem!!!
    :) :) :)

    VálaszTörlés
  2. Méghogy rút! :) Egyáltalán nem az, sőt, nagyon is kívánatos, meg is kóstolnám szívesen! :)

    VálaszTörlés
  3. Hát én is néztem nagyot, hogy miért rót ez a süti? Szerintem igenis szép. És a rebarbarával fincsi is lehet:)

    VálaszTörlés
  4. Si eu vreau!!!!!!!!!Tare bine arata!!!pup!!

    VálaszTörlés
  5. Nekem tetszik és nagyon szívesen megkóstolnám, mert imádom a rebarbarát:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is nagyon tetszik! :-)

    VálaszTörlés
  7. Egészségre hív a mozgalom, Főzőtársné! :) :) :)
    Nézz be hozzám, invitálnálak!

    VálaszTörlés
  8. Lányok!
    Örülök, hogy itt jártatok és kedves megjegyzéseket írtatok!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...