2013. június 16., vasárnap

Mentás fagyi


    Ezekkel az esőkkel bokorrá nőtt a kertben a  fodormenta. Teáját egész évben isszuk. A friss mentaleveleket a mentalikör készítésére is fel szoktam használni. Most pedig egy saját készítésű menta fagyit hoztam. A színe meg az íze megfelelt, de egy picit szemcsés volt. Miért miért ? Mert még nincs fagyi készítő gépeeeem!
        Hozzávalók 4 személyre: 150 ml tej, 250 ml tejszín, 6 evk. cukor, 8 darab mentalevél.
     A tejet a cukorral meg a tejszínnel feltesszük melegedni. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát. Még mielőtt forrna elvesszük, és gyorsan egy műanyag dobozba átszűrjük. Lefedjük és mehet 4-5 órára a fagyasztóba. Ha időnk és türelmünk megengedi, óránként kivesszük és kanállal megkavarjuk, hogy ne maradjon szemcsés.

6 megjegyzés:

  1. Engem most egyáltalán nem zavarna az hogy szemcsés?:-)) Finom hűsítő lehet, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Jajj te JUci, milyen szépen tálaltad:) Jöhetne hozzám is most egy adag:)

    VálaszTörlés
  3. Én is kérek egy gombóckával, ebben a kánikulai melegben nagyon jólesne! :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű és finom lehet! Nekem is van egy pici mentám, de még nemrég ültettem, várni kell, hogy megerősödjön!

    VálaszTörlés
  5. Hűha! Mentával nálam minden nyerő!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett a fagyid gép nélkül is!
    Most nekem is sok mentám van, mindenféléket tervezek belőle én is.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...