Mai vacsoránk: bundás tök és zöldbab volt. Tököt sütöttem és ettünk számtalan variációban, de rántott babot még nem. Nagyon ízlett mindenkinek, egy friss saláta kiséretével seperc alatt eltüntettük.
Hozzávalók: zöldbab, liszt, tojás, kukoricapehely, só, bors, olaj a sütéshez.
A zöldbabot megtakarítjuk (végüket lecsípkedjük), megmossuk, majd lobogó, sós vízbe nem többet, mint 2 percig előfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük. Sózzuk, borsozzuk, majd liszbe, felvert tojásba, aztán kukoricapehelybe mártjuk és bő forró olajban kisütjük. Salátával vagy joghurtos mártogatossal tálaljuk.
Én sem ettem és nem is hallottam még, pedig tényleg finom lehet, jó kis joghurtos mártogatóssal! :)
VálaszTörlésNa ilyet még én sem ettem, ki kell próbáljam majd, nagyon guszta a tányéron:)
VálaszTörlésyummy
VálaszTörlés