2013. június 23., vasárnap

Kukoricapelyhes rántott zöldbab


       Mai vacsoránk: bundás tök és zöldbab volt. Tököt sütöttem és ettünk számtalan variációban, de rántott babot még nem. Nagyon ízlett mindenkinek, egy friss saláta kiséretével seperc alatt eltüntettük.
       Hozzávalók: zöldbab, liszt, tojás, kukoricapehely, só, bors, olaj a sütéshez.
      A zöldbabot megtakarítjuk (végüket lecsípkedjük), megmossuk, majd lobogó, sós vízbe nem többet, mint 2 percig előfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük. Sózzuk, borsozzuk, majd liszbe, felvert tojásba, aztán kukoricapehelybe mártjuk és bő forró olajban kisütjük. Salátával vagy joghurtos mártogatossal tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Én sem ettem és nem is hallottam még, pedig tényleg finom lehet, jó kis joghurtos mártogatóssal! :)

    VálaszTörlés
  2. Na ilyet még én sem ettem, ki kell próbáljam majd, nagyon guszta a tányéron:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...