2014. március 15., szombat

Kelt muffinrózsák

      Muffint sütöttem kelt tésztából. Nem lettek valami szépek, de az a lényeg, hogy átsültek és ízlett a családnak.
     Hozzávalók 12- 15 darabhoz: 500 g liszt, 4 evk. cukor, 2 tojássárga, 4 evk. olaj, 25 g élesztő, 300 ml tej, 1 kisk. só. Még: pár kanál aromás lekvár, 1 tojás .
      Kelt tésztát készítünk a szokásos módon. Miután duplájára kelt, a tésztát fél centire kinyújtjuk,  pohárral kivágjuk. Minden kör felét lekvárral megkenünk, kettőbe, majd négybehajtjuk. Három ilyen rózsaszirmot teszünk egy-egy kiolajozott muffinformába. Végezzük mindezt, míg minden forma megtelik, majd felvert tojással lekenve előmelegített sütőbe sülni tesszük.( 25-30 percre).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...