Még pénteken kinéztem (szőlőkötés közben) a friss csalánt a kertben. Ritkán készítem, igaz, de most nagyon megkívántam. Tojáskrokettel meg krumplival tálaltam, mindenkinek ízlett, még a fiúknak is.
Tojáskrokett
Hozzávalók: 200 g préselt sonka, 3 főtt tojás, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 tojásfehér, kevés száraz oregánó, só, bors, zsemlemorzsa.
Robotgépbe pakoljuk a szeletelt sonkát, hagymát, fokhagymát, a megpucolt tojásokat, a petrezselyemzöldet és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát dolgozunk hozzá, hogy a masszából golyócskákat tudjunk formálni. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sülni tesszük. Hogy meg ne repedjenek, sütés előtt egy pici olajjal kenjük be őket.
Csalán főzelék
Hozzávalók: friss csalán, hagyma, liszt, tej, olaj só, bors.
A csalánt több vízben megmossuk, leforázzuk és apróra vágjuk (mint a spenótot).
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk liszttel, hozzáadjuk az előkészített csalánt, felöntjük tejjel és jól összefőzzük. Sózzuk, borsózzuk és már tálalhatjuk is.
tojáskrokett, tetszik mert sütőben süthető.Még nem hallottam róla, nekem új.
VálaszTörlésHamarosan elkészítem gondolom sóska főzelékhez is jó.
Mi még nem is ettünk az idén csihányt :) Pótólni kell:) Nagyon guszta nálad:)
VálaszTörlés