2014. március 22., szombat

Tárkonyos lencseleves zöldhagymával


      Ha péntek, akkor föltétlenül lencsét vagy babot készítek. Ha lencseleves, akkor illik hozzá a zöldhagyma. Abból van elég, novemberben egy ágyás dughagymát szúrtunk el a kertben.
      Hozzávalók: 300 g főtt füstölt sonka, 150 g zöld lencse, 1 hagyma, 2 evk. liszt, olaj, tárkony, fűszerpaprika, ecet, cukor, só.
        A leveses fazékban rántást készítünk: kevés olajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, megszórjuk sóval, fűszerpaprikával és felöntjük hideg vízzel. Hozzáadjuk a hagymát meg az apróra vágott sonkát és tovább főzzük. 15 perc múlva hozzáadjuk a beáztatott lencsét és készre főzzük. Ízesítjük ecetben tartosított tárkonnyal, ecettel, meg egy pici cukorral.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...