Ha péntek, akkor föltétlenül lencsét vagy babot készítek. Ha lencseleves, akkor illik hozzá a zöldhagyma. Abból van elég, novemberben egy ágyás dughagymát szúrtunk el a kertben.
Hozzávalók: 300 g főtt füstölt sonka, 150 g zöld lencse, 1 hagyma, 2 evk. liszt, olaj, tárkony, fűszerpaprika, ecet, cukor, só.
A leveses fazékban rántást készítünk: kevés olajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, megszórjuk sóval, fűszerpaprikával és felöntjük hideg vízzel. Hozzáadjuk a hagymát meg az apróra vágott sonkát és tovább főzzük. 15 perc múlva hozzáadjuk a beáztatott lencsét és készre főzzük. Ízesítjük ecetben tartosított tárkonnyal, ecettel, meg egy pici cukorral.
Finom levest főztél, nagyon jól hangzik! :)
VálaszTörlésIstenien hangzik:)
VálaszTörlésÖrülök, lányok, hogy tetszett a leves!
VálaszTörlés