2014. március 4., kedd

Diós kocka

   
Ez egy nagyon régi sütemény, még szegény Anyu jegyezte le. Csak annyiban más, mint a kókusz kocka, hogy a végén a felkockázott sütit nem kókuszba, hanem darált dióba forgatjuk. Régen nem igazán ismerték, használták, jutottak hozzá a kókuszreszelékhez. Szerintem  a diós jelent meg hamarább és azután  a kókuszos verzió.
     Hozzávalók: 3 evk. méz, 250 g porcukor, 200 ml tej, 100 g margarin, 3 tojás, 400 g liszt, 1/2 kisk. szódapor. 
A fenti hozzávalókat jól összekavarjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe símítjuk, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, egy éles késsel kockákra vágjuk.
      Csoki máz: 200 g margarin, 200 g porcukor, 3 evk. kakaópor, 6 evk. tej.
A margarint kis kockákra vágjuk és a többi hozzávalóval nem főzzük, csak felmelegítjük. Kihűtjük.
Villa segítségével minden kockát először csoki mázba, majd darált dióba forgatjuk. Ehhez 200- 250 g darált dió szükséges.

5 megjegyzés:

  1. Na én az ilyen régi-régi sütiket szeretem nagyon, vittem is a receptedet:-))))))

    VálaszTörlés
  2. kókuszosan imádom,biztosan diósan is jöhetne! :)

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet dióba forgatva is, legközelebbi sütésnél kipróbálom: fele kókuszos - fele diós lesz! :)

    VálaszTörlés
  4. Lányok! Azt mondom, egy próbát megér!

    VálaszTörlés
  5. Hankka adott egy jó ötletet- felesben kipróbálandó!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...