2014. március 10., hétfő

Tepsis csirkecomb mustáros sült burgonyával és sárgarépa szósszal

    Elárulom nektek, hogy nálunk a csirkehús nagyon ritkán kerül terítékre. A fiúk nem igazán vannak oda érte, főleg sült formájában. Aztán kénytelen vagyok a sült mellé finom köretet kitalálni és tálalni, hogy mindenkinek kedvébe járjak. Egyébként én és a lányom nagyon szeretjük a pipihúst: levesbe, pörköltnek, vagy akár sültnek.
    Tepsis csirkecomb
Hozzávalók:  csirkecomb, hagyma, fokhagyma, szójaszósz, olaj, só, bors, szárított rozmaring.
Sütés előtt legalább egy órával bepácoljuk a húst. Egy tálban összevegyítjük az apróra vágott hagymát meg fokhagymát, szójaszószt, olajat meg a szárított rozmaringot. A húst sózzuk borsózzuk majd a páclébe forgatjuk, sütésig jégszekrényben tartjuk. Sütés előtt sütőpapírba pakoljuk és tepsibe helyezzük. Előmelegítet 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd  kitakarva szép, piros, ropogósra sütjük.
     Mustáros tepsis burgonya
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. 1 kg burgonyához 2 evk. mustárt, 5 evk. olajat, sót,kevés fűszerpaprikát, borst használunk. Mindezeket jól elkavarjuk, a nyers krumplira töltjük, majd kezünkkel jól összevegyítjük. A csirkecombok mellé tesszük és sütjük.
      Sárgarépa szósz 
Hozzávalók.: 4 sárgarépa, 1 diónyi hagyma, 2 babérlevél, 2 evk. liszt, 500 ml tej (esetleg tejszín), olaj, só bors,cukor, pici ecet vagy citromlé.
A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük. Kevés olajon mindkettőt megdinszteljük. Sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, pici vízet öntünk rá és megpároljuk. Kihűtjük,blenderezzük.Újra tűzre tesszük, megszórjuk liszttel, tejjel vagy tejszínnel hígítjuk és összefőzzük. Ízesítjük pici cukorral meg citromlével, majd a tepsis csirkecombbal meg a sült burgonyával melegen tálaljuk.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...