2014. március 25., kedd

Mézes joghurtos málé


      Aki nem hallott eddig a MÁLÉ-ról, annak elárulom, hogy  ez egy nagyon régi, ugymond sütemény, ami kukoricadarával készül. Régen nagyiék sütötték, persze nem muffinnak, hanem egyszerűen tepsibe símították, sütés után kockára vágták és ízzel kínálták. Én most a megsült muffinokat joghurttal meg mézzel kentem le, majd tört kukoricapehellyel szórtam be.
     Málé
Hozzávalók: 3 tojás, 100 g cukor, 3 evk. olaj, 100 g joghurt, 130 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 1 citrom héja, 1 sütőpor, csipetnyi só.
A fenti hozzávalókat összevegyítjük, majd olajozott muffinformákba töltjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 15- 20 percig sütjük.
.

2 megjegyzés:

  1. Hű, de jól néznek ki! Díjazom az újításodat, hogy muffinnak sütötted a málét! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Marisz, kedves vagy!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...