2013. július 2., kedd

Tárkonyos majonézes zöldpaszuly


      Már itt is van ez a finom majonézes saláta. A blogomon már szerepel egy ehhez hasonló. A mostanit sárgarépával gazdagítottam és  fűszerként friss tárkonylevelet használtam.
       Hozzávalók: 500 g zöldpaszuly, 2-3 szál sárgarépa, 3 cikk fokhagyma, friss tárkonylevél. A majonézhez: 1 tojássárga, 150 ml olaj, 1 kisk. mustár, só, bors.
      A zöldpaszulyt meg a sárgarépát megtakarítjuk és úgy egészben, sós cukros vízben roppanos puhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük. Majonézt készítünk a fenti hozzávalókból a szokásos módon.


       A megfótt zöldségeket apróra vágjuk, hozzáadjuk a majonézt, a zúzott fokhagymát meg az apróra vágott friss tárkonyt és összekeverjük. Friss paradicsomsalátával tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. De szép, mint egy virág:) Nálunk is kezd teremni a zöldpaszuly, kipróbálandó:)

    VálaszTörlés
  2. Tetszik! :) Egészséges és finom! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...