Már itt is van ez a finom majonézes saláta. A blogomon már szerepel egy ehhez hasonló. A mostanit sárgarépával gazdagítottam és fűszerként friss tárkonylevelet használtam.
Hozzávalók: 500 g zöldpaszuly, 2-3 szál sárgarépa, 3 cikk fokhagyma, friss tárkonylevél. A majonézhez: 1 tojássárga, 150 ml olaj, 1 kisk. mustár, só, bors.
A zöldpaszulyt meg a sárgarépát megtakarítjuk és úgy egészben, sós cukros vízben roppanos puhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük. Majonézt készítünk a fenti hozzávalókból a szokásos módon.
A megfótt zöldségeket apróra vágjuk, hozzáadjuk a majonézt, a zúzott fokhagymát meg az apróra vágott friss tárkonyt és összekeverjük. Friss paradicsomsalátával tálaljuk.
De szép, mint egy virág:) Nálunk is kezd teremni a zöldpaszuly, kipróbálandó:)
VálaszTörlésTetszik! :) Egészséges és finom! :)
VálaszTörlés