2015. március 16., hétfő

Narancs szörp házilag

     
A tél folyamán nagyon sok citromot meg narancsot fogyasztottunk, igaz, nem is voltunk betegek. Most egy nagyon régi, aránylag elég olcsó narancs szörp receptet hoztam. Ebből az adagból 4 és 1/2 liter szörp lesz.
Hozzávalók: 2 nagyobb narancs, 500 g cukor, 15 g citromsav, 4 és 1/2 liter hideg víz.
A narancsokat megmossuk, majd két percre lobogó forró vízbe forgatjuk. Ha kivettük, lecsepegtetjük és tányérostól a fagyasztóba tesszük ( körülbelül 2 órát).
Fagyasztóból kivéve a narancsokat feldaraboljuk és ledaráljuk(héjastól). Rátöltünk 1 liter vizet, jól összekavarjuk és 15 percig állni hagyjuk. Addig egy nagyobb edénybe a maradék vízben feloldjuk a cukrot meg a cirtomsavat.
15 perc elteltével egy tésztaszűrőn átszűrjük a narancsos levet és a cukros citromsós vízhez töltjük. Jól összekavarjuk, üvegekbe töltjük és azonnal fogyasztjuk. Nagyon finooom!

5 megjegyzés:

  1. Jó napot:Azt szeretném kérdezni,hogy télire eláll e a szörp?

    VálaszTörlés
  2. Jó napot:Azt szeretném kérdezni,hogy télire eláll e a szörp?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem, de nem is érdemes eltenni télire, mert narancsot minden évszakban lehet kapni bőven
      kedves Róbert.

      Törlés
  3. Jó napot!
    Az lenne a kérdésem, hogy ezt a szörpöt hogyan lehetne úgy elkészíteni, hogy tömény legyen, később lehessen higítani. Szeretnék egy citrus szörpöt készíteni. Köszönöm: Lídia

    VálaszTörlés
  4. Oszinten szolva, fogalmam sincs. Esetleg keress ra a neten, lehet hogy talalsz egy jo szorp receptet. Koszi hogy beneztel.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...