2017. április 19., szerda

Húsvéti báránysült

Az idéni báránysültet a lányom meg a barátja készítette. Kezdve a pácolástól a sütésig mindent Ők végeztek.
Megjegyzem nagyon finomra sikerült. Brávó! Brávó! Brávó!
Hozzávalók: 1 báránycomb, pár cikk fokhagyma, só, bors, mustármag, szárított rozmaring, olaj, bor, pici cukor, víz.
A báránycombot megmossuk. A húst egy éles késsel bevagdossuk , fokhagymacikkekkel megtüzdeljük, majd bepácoljuk.
A fenti hozzávalókat összevegyítjük ezzel a páccal a húst jól bekenjük és legalább egy pár órát hideg helyen pihentetjük.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, belehelyezzük a bepácolt húst, alája kevés vizet és bort öntünk, fóliával letakarjuk, majd előmelegített 160 fokos sütőbe sülni tesszük. Sütés közben többször
meglocsoljuk a húst és közben ellenőrízzük mennyire van megsülve.
Ha megsült a hús, a fóliát eltávolítjuk róla és visszatéve a sütőbe szép pirosra sütjük.
Krumplipürével tálaljuk. 
 2017-es húsvéti asztalunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...