2018. június 24., vasárnap

Tejszínhabos gyümölcstorta

A lányom szülinapjára készült ez a finom torta. Két gyömölcsöt használtam fel : a meggyet és a málnát. Jó választás volt, mert nagyon ízletes és aromás torta lett. 
Hozzávalók(18 cm-es tortaformához): 
1 kakaós piskótalap: 6 tojás, 6 evk. cukor, 4 evk. liszt, 2 evk. kakaó, fél tasak sütőpor, 4 evk. olaj.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük , rendre hozzákavarjuk a sárgákat, kanalanként a sütőporos lisztet, majd a végén szép óvatosan, cseppenként hozzákavarjuk az olajat is. Sütőpapírral ellátott tortaformába tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
A krémhez szükséges: 1 tasak hidegenkötő vaníliaízű pudingpor, 5 evk. cukor(ízlés szerint), 250 ml hideg tej, 400 ml tejszín , 15 g zselatinpor, 200 g kimagozott meggy. 
Még: 100 ml málna szirup, friss málna és  fényes cukorkák a díszítéshez.
A málnaszirupot kevés vízzel felhígítjuk, a piskótalapot vízszintesen kettészeljük és mindkét lapot sziruppal belocsoljuk.
A pudingport a tejjel meg a cukorral jól kikavarjuk. A zselatint 4 evk. vízbe beáztatjuk. A növényi tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a felmelegített zselatint, majd a habot kettéosztjuk.
Felét a pudingkrémhez adjuk amihez még a meggyet is beletesszük.
Ezzel a krémmel töltjük be a tortát. 
A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tortát, csak másnap díszítjük.
Drága kicsi lányunk Isten éltessen sokáig!!!!

4 megjegyzés:

  1. Isten éltesse az ünnepeltet! Szép és finom tortát sütöttél neki :-)

    VálaszTörlés
  2. Juci, csodás tortát készítettél Lányod szülinapjára! Isten éltesse sokáig jó egészségben, boldogságban :)!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...