2018. július 10., kedd

Selymes búzadara leves

Most egy nagyon egyszerű, ám nagyon finom levest fogok bemutatni. Szinte semmiből készül bő félóra alatt.
Hozzávalók(2 személyre): 1 kis diónyi fehér hagyma, fél sárgarépa, 3 evk. búzadara(gríz), 1 vegetakocka, pár szál petrezselyemzöld, 2 evk. olaj, 1 liter víz, kevés só.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, a sárgarépát a kis lyukú reszelőn lereszeljük. Forró olajban először a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát is , megszórjuk a búzadarával világosbarnára pirítjuk, gyorsan felöntjük hideg vízzel, beledobjuk a vegetakockát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, és készre főzzük. Ízlés szerint csípőspaprikával tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. A levesed nagyon vonzó látványra és gondolom az íze is nagyon finom lehet! Láttam hogy Anikó már tesztelte , lehet hogy teszek én is egy próbát!

    VálaszTörlés
  2. Megér egy próbát Éva drága, mert nagyon finom.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...