Ezt a kencét az idén sikerült kikísérleteznem. Még van egy hasonló receptem a blogon, az is jó, de ez még jobb.
Íme a recept: 500 g friss zsenge főzőtök, 1 keményre főtt tojás, 3 evk. majonéz(üzleti is lehet), 1 cikk fokhagyma, só, pici bors.
A tököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és két ujjnyi darabokra vágjuk, majd enyhe sós vízbe főni tesszük. Ha megpuhult leszűrjük és krumplitörővel még melegen megtörjük. Szűrőbe téve jól lecsöpögtetjük. Míg hűl megfőzzük a tojást és elkészítjük a majonézt: 1 kisk. mustár, 1 nyers tojássárga, 100 ml olaj, pici só. A lecsöpögtetett tököt a keményre főtt tojással meg a majonézzel pépesre mixereljük. Fokhagymával, sóval, pici borssal ízesítjük.
Jucikám milyen szuper ötleteid vannak, feltétletnül ki fogom próbálni :-)
VálaszTörlésKoszonom Aniko draga!Nem hittem, hogy minden ezen a nyomorult kruplitoron mulik es persze a szuresen. A fott tojas is sokat segitett rajta, egy kemenyebb kenheto kence lesz belole.Lehet friss kaprot vagy csombort is beletenni, kinek kinek izlese szerint. Pussz.
VálaszTörlésSzuper, egyszerű és főleg olcsó !!! No meg finom :-)
TörlésOrulok, hogy ertekeled Aniko draga!
Törlés