2023. február 22., szerda

Babos galuska

Megint egy pénztárca kímélő recept... Hozzávalók(2 személyre): 1 paradicsomos konzervbab (4oo g), 1 kis fej hagyma, kevés piros friss paprika, só, bors, fűszerpaprika, 2 evk. paradicsompüré, olaj. A nokedlihez: 1 tojás, liszt, víz, só. Pörköltalapot készítünk:a hagymát és a paprikát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a babot(konzervből), a paradicsompürét, ízlés szerint fűszerezzük, nagyon kevés vizet töltünk rá és jól összefőzzük. Amíg fő, elkészítjük a nokedlit. A leszűrt tésztát még melegen beleforgatjuk a babos szószba és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, finom lehetett! Szép, színes, már ránézésre is meghozza az ember étvágyát, hát még annak, aki kóstolja....😀

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszett a recept. Köszönöm, hogy benéztél hozzám Katalin drága!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...