2023. február 22., szerda
Babos galuska
Megint egy pénztárca kímélő recept...
Hozzávalók(2 személyre): 1 paradicsomos konzervbab (4oo g), 1 kis fej hagyma, kevés piros friss paprika, só, bors, fűszerpaprika, 2 evk. paradicsompüré, olaj. A nokedlihez: 1 tojás, liszt, víz, só.
Pörköltalapot készítünk:a hagymát és a paprikát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a babot(konzervből), a paradicsompürét, ízlés szerint fűszerezzük, nagyon kevés vizet töltünk rá és jól összefőzzük.
Amíg fő, elkészítjük a nokedlit. A leszűrt tésztát még melegen beleforgatjuk a babos szószba és azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jól néz ki, finom lehetett! Szép, színes, már ránézésre is meghozza az ember étvágyát, hát még annak, aki kóstolja....😀
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett a recept. Köszönöm, hogy benéztél hozzám Katalin drága!
VálaszTörlés