2023. augusztus 19., szombat

Tejszínes zöldbabfőzelék szezámmagos lazaccal

Többnyire nyáron készítem ezt a finom főzeléket. Piacon ha ráakadok a friss vajbabra meg az illatos zöldpetrezselyemre, még aznap megfőzöm. Szükségünk van: diónyi hagymára, 500 g zöldpaszulyra, 1 evk. lisztre, 500 ml főzőtejszínre, egy nagy csokor petrezselyemzöldre, só, borsra. A paszulyt megtakarítjuk, kisebb darabokra tördeljük, megmossuk, enyhe sós vízben előfőzzük. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a megpárolt babot, kevés vizet öntünk rá,majd mehet rá bátran a tejszín. Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, borsózzuk, jól kiforraljuk és már tálalhatjuk is. Sült szalonnával próbáltátok? Sült lazaccal is király!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...