2025. március 24., hétfő
Édeskáposztás bableves
Mára egy finom levest hoztam. A szabolcsi káposztás bab leves mintájára készült, csak ebbe a levesbe édeskáposzta került.
Belőle nem hiányozhatott a csombor meg a kapor se , kár hogy csak tasakos szárazfűszereim voltak most itthon.
Hozzávalók: egy darab főtt kájzer, sárgarépa, zeller, hagyma, friss káposzta, bab(konzervből). Még: liszt, paradicsompüré,
csombor, kapor, só, cukor, kevés olaj.
A kájzert meg a zöldségeket kockára vágjuk, kevés olajon együtt megdinszteljük, meghintjük liszttel, sózzuk, felöntjük vízzel és főni hagyjuk. Mikor a sárgarépa majdnem kész hozzáadjuk a szálára vágott káposztát is. Fűszerezzük: csombor,kapor, pici cukor.
Kevés idő elteltével hozzáadjuk a babot (konzervből) meg a paradicsompürét is. Jól kiforraljuk és tejföllel kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése