2025. július 20., vasárnap

Kovászos uborka

Csak ma vettem észre , hogy hiányzik blogomról ez a recept. Bejegyzem, hadd maradjon fenn az unokáknak, olvasóimnak. Hozzávalók: friss uborka, friss kapor és csombor, só, víz, 1 szelet kenyér, üvegkanna Előkészítünk egy tiszta üvegkannát, aljára egy szál megmosott friss kaprot meg egy szál csombort teszünk. Az uborkákat alaposan megmossuk, végüket levágjuk, hosszába bevagdossuk és az üvegbe helyezzük.Az üveget szinültig töltjük sós vízzel,tetejére pirítos kenyeret teszünk. Az üveget egy nagyobb lábosba tesszük és napos, szellős helyre visszük. Másnap eltávolítjuk belőle a kenyeret, átszűrjük és tovább érleljük.2-3 nap után már bátran fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...