2025. július 20., vasárnap
Kovászos uborka
Csak ma vettem észre , hogy hiányzik blogomról ez a recept. Bejegyzem, hadd maradjon fenn az unokáknak, olvasóimnak.
Hozzávalók: friss uborka, friss kapor és csombor, só, víz, 1 szelet kenyér, üvegkanna
Előkészítünk egy tiszta üvegkannát, aljára egy szál megmosott friss kaprot meg egy szál csombort teszünk.
Az uborkákat alaposan megmossuk, végüket levágjuk, hosszába bevagdossuk és az üvegbe helyezzük.Az üveget szinültig töltjük sós vízzel,tetejére pirítos kenyeret teszünk. Az üveget egy nagyobb lábosba tesszük és napos, szellős helyre visszük. Másnap eltávolítjuk belőle a kenyeret, átszűrjük és tovább érleljük.2-3 nap után már bátran fogyasztható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése