2025. október 8., szerda
Rókagombapaprikás
Amikor ma megláttam az üzletben a rókagombát , röktön levettem egy dobozzal a polcról. Imádom a gombapaprikást, Istenem milyen rég ettem rókagombát...Több mint egy éve.
Hozzávalók: 350 g rókagomba, 1 kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, fél paprika(piros színű), 2 evk. liszt,500 ml tej, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj .
Anyukámtól úgy tanultam, hogy a rétről, erdőből szedett gombát felhasználás előtt mindig leforrázzuk.
Először a gombát megpucoltam, feldaraboltam és több vízben megmostam. Aztán forró, lobogó vízbe tettem,miután eggyet lobbant azonnal
leszűrtem. A hagymát apróra vágtam, kevés olajban megdinszteltem, hozzáadtam az apróra vágott paprikát meg fokhagymát,a leforrázott gombát.
Fűszereztem sóval,borssal, fűszerpaprikával, kevés vizet öntöttem rá és tovább pároltam. A végén pedig habarást készítettem lisztből meg tejből és besűrítettem.
Jól kiforraltam, majd puliszkával meg finom uborkasalátával tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)


Nagyon guszta és finom lehetett. Ezt a fajta gombát még nem ettem de csiperke gombát nagyon szeretem így paprikásan és nokedlivel.
VálaszTörlésTényleg nagyon ízlett , rég ettem ilyen finomat! Köszönöm Éva drága , hogy benéztél.
TörlésNagyon finom lehetett!
VálaszTörlésBizony nagyon finom volt és főleg puliszkával meg uborkasalival királyság!
VálaszTörlésKöszönöm Katalin , hogy itt jártál, szeretettel visszavárlak!