2012. szeptember 4., kedd

Oregános sültpaprika szósz krumplipürével és apró fasírttal


              Itt van az ősz a nyakunkon. Csak kapkodom a fejem, mindennapra megvan a program. Ízet főztem meg zakuszkát, a kertből pedig a murkot és a krumplit ástuk ki.
              Most egy finom szószt szeretnék bemutatni, amit főleg ősszel készítek, mivel a fő hozzávalója a sültpaprika. A fotó nem valami szép, kérlek nézzétek el nekem....
           Oregános sültpaprika szósz
         Hozzávalók 4 személyre: 500 g paprika(piros), 4 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 100 ml fehér bor, só, bors, pici cukor, oregano, olaj.
         A paprikákat megsütjük, héjukat eltávolítjuk, torzsájukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat eltávolítjuk és feldaraboljuk.
         Forró olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt sültpaprikát, a paradicsomot, rátöltjük a bort, esetleg még egy pici vizet is adhatunk hozzá, a fenti fűszerekkel ízesítjük, majd készre főzzük.

5 megjegyzés:

  1. Juci, ez isteni:) Sajnos a diétámba a krupli nem fér be, de nagyon szeretem:)

    VálaszTörlés
  2. Sok finomság egy tálon :) Nagyon jó, szívesen megkóstolnám, én nem diétázom :)

    VálaszTörlés
  3. Isteni lehet!! Most reggelire is bevállalnám, így ahogy van! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is szívesen kóstolgattam volna belőle. A paprikaszósz nagyon tetszik!:)

    VálaszTörlés
  5. Lányok!

    Érdemes kipróbálni, nagyon finom!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...