2012. szeptember 4., kedd
Oregános sültpaprika szósz krumplipürével és apró fasírttal
Itt van az ősz a nyakunkon. Csak kapkodom a fejem, mindennapra megvan a program. Ízet főztem meg zakuszkát, a kertből pedig a murkot és a krumplit ástuk ki.
Most egy finom szószt szeretnék bemutatni, amit főleg ősszel készítek, mivel a fő hozzávalója a sültpaprika. A fotó nem valami szép, kérlek nézzétek el nekem....
Oregános sültpaprika szósz
Hozzávalók 4 személyre: 500 g paprika(piros), 4 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 100 ml fehér bor, só, bors, pici cukor, oregano, olaj.
A paprikákat megsütjük, héjukat eltávolítjuk, torzsájukat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat eltávolítjuk és feldaraboljuk.
Forró olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt sültpaprikát, a paradicsomot, rátöltjük a bort, esetleg még egy pici vizet is adhatunk hozzá, a fenti fűszerekkel ízesítjük, majd készre főzzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Juci, ez isteni:) Sajnos a diétámba a krupli nem fér be, de nagyon szeretem:)
VálaszTörlésSok finomság egy tálon :) Nagyon jó, szívesen megkóstolnám, én nem diétázom :)
VálaszTörlésIsteni lehet!! Most reggelire is bevállalnám, így ahogy van! :)
VálaszTörlésÉn is szívesen kóstolgattam volna belőle. A paprikaszósz nagyon tetszik!:)
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, nagyon finom!