2012. augusztus 28., kedd
Greta Garbo szelet
A megunhatatlan Zserbó szelet mindenki kedvence. Receptjét Dédikétől tanultam, Anyukám is ugyanígy készítette, szeretném ha a lányom, aki már ismeri, majd továbbadja.
Hozzávalók: 500 g liszt, 150 g vaj, 3 tojás, 3 evk. cukor, 2 evk. tejföl, 20 g élesztő, pici tej, só.
Az élesztőt kevés tejben 1 evk. cukorral meg 2 evk. liszttel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal összedolgozzuk. Ne feledjünk a tésztánkhoz egy pici sót adni. Miután jól összedolgoztuk három részre osztjuk, majd mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Töltelék: 250 g darált dió, 250 g porcukor, fél citrom reszelt héja és 400 g finom savanykás íz.
A lapokat megkenjük ízzel, majd beszórjuk porcukros dióval. A harmadik lappal befedjük és kb. 30 percig a tepsiben kelni hagyjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha meghűlt a tésztánk, tetejét glazúrozzuk: 2 evk. kakaó, 140 g porcukor, 2 evk. olaj, 3 evk. forró víz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Beugratós volt ez a Great Garbo:)Nekem is a kedvencem a zserbó, bár karácsonon kívül nem nagyon szoktam készíteni. A glazúrba nem kell kakaópor?
VálaszTörlésÉn is ritkán sütöm, inkább télen, ezért most virtuálisan leemelek egyet a tálcádról. :)
VálaszTörlésImádom!
VálaszTörlésA zserbót én is szeretem :)!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy itt jártatok és tetszett a süti!
VálaszTörlés