2013. július 29., hétfő

Tárkonyos zöldpaszuly leves

      
       Egy hetes rombolás, falazás, csempézés után, nagy örömömre felszerelték a hidrofort. Most van vizem!!!! Na de fürdőszobánk? Az még sajnos nincs. Ahogy az uram szokta mondani: jó munkához idő kell. Mára ezt a finom levest készítettem. 
         Hozzávalók: 600 g zöldpaszuly, 3 sárgarépa, 1 hagyma, 2 evk. olaj,  tárkony, 1 evk. liszt, 1 tojássárga, tejföl, pici cukor, ecet, pirospaprika, só.
      A megtakarított hagymát főni tesszük 1 és fél liter vízbe. Rendre hozzáadjuk a megtakarított és felaprított sárgarépát, aztán a végén a megpucolt, megmosott, feltördelt zöldpaszulyt. Töltünk egy kis olajat is rá, sózzuk, pirospaprikázzuk. Amikor a levesünk majdnem kész, lisztes eresztékkel feleresztjük. Hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, ízesítjük ecettel meg egy pici cukorral. Tűzről levéve a levest, tejfölös tojássárgával behabarjuk.

4 megjegyzés:

  1. Ha olyan meleg van Nálatok, mint nálunk, akkor nem irigyellek - borzasztó lehet fürdőszoba nélkül.
    A leves viszont isteni finomnak tűnik. Így még nem készítettem zöldbablevest, de ki fogom próbálni. Lehet, hogy ecet és cukor helyett tejföllel savanyítom, de az ötlet nagyon tetszik!!

    VálaszTörlés
  2. Finom lehetett a levesed a nagy munka közben :) További jó munkát és szép, új fürdőszobát :)

    VálaszTörlés
  3. Na akkor haladtok, haladtok:) Fincsi a levesed:)

    VálaszTörlés
  4. Majdcsak meglesz a fürdőszoba is, kitartás! :) A levesed pedig nagyon fincsi lehet a tárkonnyal! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...