2013. július 19., péntek

Virágos tökpite

      

         Becsület szavamat adom, hogy az idén több cukkinis, főzőtökös receptet nem hozok. Ezt azért hagytam a végére, mert ez sikerült a legjobban, ezt szerették a legjobban, ez volt a fotók közül a legszebb.
       Hozzávalók: 500 g főzőtök(vagy cukkini), 1 hagyma, 150 g sajt, 100 g szalámi, 4 tojás, 4 evk. tej, 4 evk. liszt, 1 csokor friss csombor, 1 csokor friss kapor, 2 evk. olaj, só, bors, kevés zsemlemorzsa, tökvirágok.
       A tököt megtakarítjuk, felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon a két zöldséget üvegesre pároljuk. Kihűtjük. A szalámit feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a kaprot meg a csombordot apróra vágjuk, a tojásokat felverjük, amihez aztán hozzákeverjük a tejet meg a lisztet. Mindezeket a kihűlt hagymás tökhöz adjuk. Fűszerezzük: sóval, borssal.


         Egy tűzálló tálat kiolajozunk, megszórjuk zsemlemórzsával, majd száp óvatosan a masszát beletöltjük. Tetejét megmosott tökvirágokkal díszítjük. Mielőtt sütőbe tennénk a tálat alufóliával letakarjuk Amikor majdnem kész, takarjuk ki, hogy a pite teteje megpiruljon. 

          Melegen, hidegen szeletelhető, tejföllel fogyasztjuk.

3 megjegyzés:

  1. Juci, én egyáltalán nem bánom az ilyen recepteket, én is igyekszem minnél váltoyatosabban elkészíteni a sok cukkinit ami a veteményesben terem:)Ez a pitéd istenien hangzik, nem csodálom, ha nagyon szerették:)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is hozhatsz még nyugodtan "tökös" recepteket, nagyon szeretjük. :) Szuper jól néz ki ez a pite érdekes, érdekes és különleges a virággal a tetején! :)

    VálaszTörlés
  3. Una receta encantadora luce muy rica con las flores,saludos y abrazos.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...