2014. január 21., kedd

Karamellpudingos sült alma

Anyukám szerint, a mai desszert volt a legfinomabb,  amit eddig valaha is készítettem. Amiután a fiúk is megettek 2-2 belőle,  igazat adtak Neki. Bevallom nekem is nagyon ízlett, sajnálom, hogy a lányom nem kóstolhatta meg, Ő most két hétig Szebenben lesz , megkezdődtek a vizsgái.
Hozzávalók: 7 alma, 2 tojás, 150 ml tej, csipetnyi liszt, 2+ 3 evk. cukor.
Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, majd egy hegyes késsel magházukat eltávolítjuk.


A tojást a tejjel meg a cukorral elkavarjuk, beleszórjuk a csipetnyi lisztet  és az előkészített almákba töltjük. A betöltött almákat tepsibe helyezzük(a kalapkákkal) és 45 percre sülni tesszük.
Ha kész, 3 evk. cukrot 1 kisk. víz hozzáadásával karamellizálunk,  majd  mindegyik sült almát óvatosan meglocsoljuk vele.



4 megjegyzés:

  1. Istenien hangzik, az biztos:)

    VálaszTörlés
  2. Juci, nagyon jól néznek ki! És biztos nagyon finomak!
    És nem is bonyolult elkészíteni, egyszer biztos kipróbálom.

    VálaszTörlés
  3. Nálam, ha almáról van szó, jöhet.
    Kedves Juci, kérlek nézz be hozzám :)

    VálaszTörlés
  4. Nézz be a blogomba, meghívtalak egy blog játékra.
    http://bloggeranyo.blogspot.hu/2014/01/blogjatek.html

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...