2014. január 11., szombat

Majonézes rizses saláta

Ma esti vacsoránk egy finom majonézes,  rizses saláta volt. A fotóval nem vagyok megelégedve, sajnálom, de megint este kellett lekapnom...
Hozzávalók: 100 ml rizs, 4-5  virsli (esetleg 200 g füstölt sonka), 5 tojás, 4 savanyú uborka, majonéz(1 tojássárga+1 kisk. mustár+200 ml olaj+ pici só), só, bors.
A rizset kevés só hozzáadásával puhára főzzük, kihűtjük.A virsliket megfőzzük, kihűtjük, feldaraboljuk. A tojásokat is megfőzzük és jó nagy darabokba vágjuk. A savanyú uborkát hosszába kettészeljük és felaprítjuk. Az előre elkészített majonézhez adjuk a rizset, a virslit, az uborkát meg a tojást. Sózzuk borsózzuk és óvatosan összevegyítjük. Tálalásig jégszekrényben tarjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

3 megjegyzés:

  1. Szerintem is finom lehetett:)

    VálaszTörlés
  2. Úgy jártál akkor, mint én is, bár a te fotód egész jó lett. Hétvégén készítettem rizssalátát, csak tonhallal- nagyon finom volt. Köszönettel viszem a te variánsodat :)

    VálaszTörlés
  3. Tetszik, vittem és a kép nem rossz, nekem tetszik.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...